Succesvolle online onderneming happy met fysieke winkel

By 12 januari 2019popups

Na hard werken bij bedrijven en 12 jaar dromen maakte de jonge ondernemer Niels Vonk zijn dromen waar: een eigen onderneming. Eind 2017 startte hij met zijn online bedrijf Happy Hout.nl waar de consument op maat gemaakte meubelen kan bestellen. Eettafels, dressoirs, wanden, kasten en zelfs een katten tipi. Gemaakt van hout dat veelal in de bouw wordt gebruikt, namelijk OSB (Oriented Stranded Board). Hout met een lichte, natuurlijke uitstraling. Geen standaard ontwerpen, maar in samenspraak met de consument op maat gemaakt, onbewerkt of in elke gewenste kleur.

Niels is de ontwerper en bespreekt het design met de klant; ervaren meubelmakers voeren de opdrachten uit. Al snel bleek de online winkel een succes en wilde Niels graag een stap verder: een eigen plek waar hij zijn modellen in een leuke lifestyle omgeving kon laten zien met direct contact met de klant. Bij het uitlaten van zijn hond in Veenendaal stuitte hij op een leuk pand. Via het contact telefoonnummer kwam hij in gesprek met Retail Estate Solutions die hem al snel op een ander en meer geschikt pand wees in de Hoofdstraat, middenin het centrum van Veenendaal.

Begin november vorig jaar opende Niels zijn Happy Hout winkel als verlengde van zijn online onderneming. In een warme, ruim opgezette en natuurlijke omgeving staan diverse meubels opgesteld waardoor de klant meteen een goed beeld kan krijgen van de vele mogelijkheden met OSB hout en vooral inspiratie kan opdoen voor een eigen ontwerp, geheel tailor-made. ´Hoewel onze webshop al een goed beeld gaf van de vele mogelijkheden is het fysiek aanraken van het hout, de uitstraling en meteen het bespreken van de wensen van de klant een enorme stap voorwaarts´ aldus Niels. ´Door het openen van een winkel wordt mijn online propositie alleen maar versterkt. Ik ben dan ook heel erg blij met deze locatie. Vanaf de opening loopt het prima en ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.´

Dat Niels niet alleen een dynamische maar ook zeer creatieve entrepreneur is blijkt ook uit het feit dat hij de meubels omringd heeft met leuke woonaccessoires, stationary, wenskaarten, speciale giftpackages en zelfs houtsnippers in flessen waar je met toevoeging van whisky, gin of jenever je eigen drankje kunt maken. De diverse meubels hebben ook allemaal een naam gekregen om deze meer persoonlijk te maken zoals bijvoorbeeld Eettafel Els, Dressoir Daan en Tipi Teus. ´Hollandser kan het bijna niet ´ zegt Niels met een knipoog.