Politiek Den Haag wil actie tegen leegstand in winkelstraten

By 15 december 2019popups

Tijdens de begrotingsbehandeling van Economische Zaken pleitten de VVD en D66 voor het opzetten van een Taskforce om de leegstand in winkelstraten tegen te gaan. Dit voorstel is inmiddels ook door andere partijen omarmt. D66-Kamerlid Kees Verhoeven wil dat de zich alsmaar opstapelende en nijpende problemen in de detailhandel zoals huurprijzen, parkeertarieven, diefstal, oneerlijke concurrentie, leegstand et cetera worden verzameld en vastgelegd in een rapport zodat maatregelen kunnen worden genomen.

Aanleiding was onder meer een brandbrief van brancheorganisatie INretail die de vinger op de zere plek legde door te wijzen op o.a. de verhoging van parkeertarieven en strenge regelgeving waar online winkels geen last van hebben. Vooral ook de zin in de brief “Met lede ogen zien wij collega’s uit het straatbeeld verdwijnen; vaak ondernemersgezinnen die al jaren voor banen zorgen en hun brood met de winkels verdienen” kwam aan.

Dat de ernst van de situatie tot heel politiek Den Haag is doorgedrongen blijkt wel uit het feit dat de meerderheid van de Tweede Kamer zich bij dit voorstel aansloot.

Bron: RetailNews