Decembercadeaus het meest gekocht door Generatie Z

By 24 november 2018popups

Van alle generaties koopt de consumentengroep tussen 18-24 jaar het vaakst een of meerdere cadeaus voor de feestdagen. Zowel in fysieke winkels als online, blijkt uit een onderzoek onder duizend consumenten door Trusted Shops. De combinatie van fysieke en online aankopen ligt bij deze doelgroep op zo’n 72%, terwijl dat percentage bij andere groepen gemiddeld op 56% ligt.
Een ander opvallend onderscheid is dat de oudere consument online gebruikt om prijzen te vergelijken, terwijl de Generatie Z online raadpleegt vanwege het grote aanbod (72%). Maar voor alle consumenten geldt dat men graag fysieke winkels bezoekt om de gewenste cadeaus ‘in het echt’ te bekijken en te voelen en om zich daarnaast onder te dompelen in de gezelligheid van de stad. Ook angst voor het feit dat er iets mis kan gaan bij de bezorging van het pakket is een overweging voor consumenten om naar de winkels te gaan.
Uit het Trusted Shops onderzoek blijkt verder dat webshops er niet van moeten uitgaan dat jonge consumenten ‘toch wel online kopen’ en zich daarom voornamelijk op de oudere consument richten. Generatie Z is een belangrijke en nog steeds groeiende doelgroep, zeker in de cadeauperiode. Countrymanager Tim Heinen: ‘Webshops moeten ervoor zorgen zich in hun decembercampagnes zo breed mogelijk te etaleren om hun aanbod in de belangrijke decembermaand ook groot te kunnen laten zien’.

Bron: RetailNews