Art2Expo Gallery Shop: mooie aanwinst winkelcentrum Vleuterweide

By 2 maart 2019popups

Waarom een Art Gallery Shop in winkelcentrum Vleuterweide? Ondernemer Ronald Nolens glimlacht en noemt alle pluspunten op die hem deden besluiten de Art2Expo Gallery Shop media december vorig jaar te openen: ‘Winkelcentrum Vleuterweide (Utrecht) heeft een groot aantal bezoekers. Er zijn zeker 45 winkels, waaronder enkele drukbezochte modezaken. Veel parkeerplaatsen en slechts 6 minuten van de snelweg A12 bij De Meern. Wat voor ons de doorslag gaf was dat we op goede condities een mooi pand konden huren met veel glas rondom waardoor ons kunstaanbod voor de voorbijgangers goed zichtbaar is en hen uitnodigt naar binnen te lopen. Daarnaast is een Art Gallery een mooie uitbreiding van het winkelaanbod in dit winkelcentrum.

Nolens begon zo’n 12 jaar geleden met de in Nederland inmiddels bekende Lijsten Fabriek. Een bedrijf met een grote showroom in Nieuwegein met meer dan 2.500 lijstprofielen. Wissellijsten van hout of aluminium, kliklijsten, baklijsten, passepartouts, prints op canvas of textieldoeken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bijna alles valt in te lijsten: van eigen kunst, foto’s, posters tot t-shirts aan toe. Via de 11-kleurendrukpers kunnen hoge kwaliteit prachtige prints en blow-ups gemaakt worden tot wel 2,5 x 2 meter. Het bedrijf heeft veel tevreden klanten en werk voor zowel particulieren als de zakelijke markt.

Ronald Nolens: ‘Door contacten op beurzen, online en bezoekers van de showroom bleek dat de consument behoefte heeft aan meer direct contact en informatie over de mogelijkheden van ons aanbod. Keywoorden voor de consument zijn hierbij zien, kunnen vasthouden en ophalen. Instant gratification. In onze Art2Expo Gallery Shop laten we een breed aanbod van “kunst aan de muur” zien. We zijn een samenwerking aangegaan met gerenommeerde kunstenaars als Dorus Brekelmans, Henk Helmantel en Marius van Dokkum. Van hen zijn in beperkte oplage Glichée’s te koop, allen met certificaat, genummerd en met levenslange garantie. Daarnaast kan op bijna elk formaat dat je aan de muur wilt een fraaie reproductie of oude meester worden geprint op ondergronden zoals plexiglas, forex en art papier.’
In de Gallery Shop kun je ook terecht voor objecten om je interieur te verfraaien: kristallen objecten van Boheems glas of handgemaakte werken van gerecycled materiaal. Sinds de opening zijn al vele consumenten met een mooi object of ingelijst werk de deur uitgegaan.