37% Meer online traffic door fysieke winkel

By 24 november 2018popups

Brancheorganisatie ICSC heeft onlangs ruim 800 winkelopeningen en –sluitingen geanalyseerd en een rapport uitgebracht onder de naam ‘Halo Effect’. Hieruit blijkt dat retailers met een fysieke winkel meer online bezoekers en nieuwe klanten naar hun website trekken. Ook het merkbewustzijn in de omgeving wordt positief gestimuleerd. In percentages: bij opening van een winkel 37% meer online verkeer en 27% online aandeel in het betreffende marktgebied. Waar normaliter 51% van de consumenten bepaalde merken in overweging nemen, stijgt dit percentage naar wel 69% als er een fysieke winkel wordt geopend.
Onomstotelijk wordt in het onderzoek aangetoond dat er tussen een fysieke winkel en digitale aanwezigheid een positieve en directe relatie bestaat. Ook ziet men het webverkeer onmiddellijk inzakken zodra er een winkel gesloten wordt.
CEO Tom McGee van ICSC: ‘We kunnen spreken van een echte retailrenaissance. Nieuwe en gevestigde retailers investeren meer in hun winkels en blazen hun fysieke aanwezigheid nieuw leven in’.
Deze trend konden we al eerder constateren doordat grote online ketens als Zalando, Coolblue, Fietswinkel.nl en Bol.com steeds meer fysieke winkels openen of dit in ieder geval serieus overwegen. Online webshops en fysieke winkels worden hiermee één concept.

Bron: RetailNews