TW Steel horloges veroveren centrum Utrecht

By 12 april 2019popups

Sinds korte tijd kan het publiek ook fysiek kennis maken met de collecties van TW Steel op een mooie A1 locatie middenin Utrecht. Hier zijn de diverse collecties stalen en vooral stoere mannenhorloges te bewonderen en aan te schaffen natuurlijk. Hoewel puur Nederlands stelt Mark Brouwer, brandmanager Benelux en verantwoordelijk voor de verkoop en contacten met retailers: ‘It’s not a watch, it’s a statement.’ Dit is het hardcore gevoel en de uitstraling van het merk. Staal vormt dus het uitgangspunt met een mooie combinatie van vorm en functie die samengaat met Zwitserse topkwaliteit.

TW Steel werd ruim 14 jaar geleden opgericht en is inmiddels actief in 65 landen. Online verkrijgbaar, maar vooral ook bij zo’n 150 streng geselecteerde retailers, zorgvuldig over Nederland verspreid. De collecties worden regelmatig vernieuwd en aangevuld met kleine ‘specials’ die om de exclusiviteit te benadrukken, genummerd zijn. Op de vraag waarom een pop-up store in Utrecht antwoordt Mark: ‘Wij willen als horlogemerk constant vernieuwen en voorop lopen in de markt. De feedback van de consument is dan ook ongelofelijk belangrijk voor ons. Een directe relatie met de klant helpt ons dan ook verder in de ontwikkeling van de collecties. Sterker nog, ons gehele personeel van circa 25 personen loopt regelmatig een dagje mee in de winkel om te horen hoe de klant over onze horloges denkt. Dit is inspirerend voor onze eigen ontwerpers die met de feedback weer creatief aan de gang gaan.’

Naast horloges bouwt TW Steel ook exclusieve ‘Son of time’ motoren, een mooie blikvanger voor in de winkel en in reclame-uitingen. Met een speciale motorhorloge- en kledinglijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al jaren o.a. een partnership bestaat met de gebroeders Coronel in hun Dakar Rally avonturen en coureurs in de rallycross. Grote iconen als voormalig F1 coureur David Coulthard en motorcoureur Mick Doohan hebben zich ook aan het merk verbonden. Zij geven mede inhoud aan het credo van TW Steel: horloges die iets extra’s toevoegen aan het leven.