Successtory van genomineerde zelfstandig winkelier 2016

By 15 mei 2017Geen categorie, popups

Inmiddels alweer 2 jaar geleden startte Trends & Pearls zijn Pop-up store. Een successtory vanaf het begin. Dat verrast je niet wanneer je de winkel binnenstapt. Een enorm assortiment van kleine en ludieke woonaccessoires, bijzondere kado-artikelen voor mannen en vrouwen tot zelfs babykleding aan toe. De jonge winkelier is een ondernemer pur sang. Hij heeft een neus voor bijzondere producten die nergens anders verkrijgbaar zijn en dat blijft niet onopgemerkt bij de consument. Hij zorgt voortdurend voor vernieuwing en weet daarrmee de klanten aan zich te binden met als gevolg dat hij uit zijn pand groeide. Dit vroeg om expansie.. Hij heeft onlangs een grotere winkel betrokken die zeer smaakvol is ingericht. En er is meer; Trends & Pearls gaat vanaf heden als Trends & Pearls & More…..door het leven. Je kunt er sinds kort ook terecht voor een heerlijk kopje koffie en een versnapering. Een plezierige bijkomstigheid als er zoveel te bekijken is en je voor de kassa  in de rij moet staan. Spijkenisse is een unieke start-up rijker.

 “Horeca geeft boost aan winkelstraat”

Horeca heeft een gunstig effect op een winkelgebied. Het zorgt voor levendigheid en meer omzet van retailers blijkt uit de sectorprognose van ABN Amro. Horecagelegenheden betrekken soms in leegstaande winkelpanden, waardoor de winkelleegstand vorig jaar terugliep. In het straatbeeld zie je steeds meer lunchrooms, restaurants, ijssalons, pannenkoekenhuizen en fastfoodzaken verschijnen. ABN Amro verwacht dat deze uitbreiding dit jaar nog verder toe zal nemen. De bank vindt het een ver-standige keuze om leegstaande panden met horeca te vullen. In sommige winkel-gebieden is horeca ruimschoots aanwezig, maar op veel plekken zijn hier nog genoeg mogelijkheden, stelt het rapport. De opkomst van horecagelegenheden in winkelgebieden is volgens de bank een positieve ontwikkeling. ‘Niet in de laatste plaats omdat wij denken dat de horeca in 2017 en 2018 veel sneller groeit dan de retailsector.’ De retailbranche mag dit jaar uitgaan van een groei van 1,5% in verkoopvolume. Volgend jaar valt dat percentage iets terug tot 1,3 %. Toch biedt dat de sector volgens de bank houvast, ‘omdat extra omzet voor veel retailers direct bijdraagt aan de absolute winstgevendheid’.

Bron: ABN-AMRO
 “Meer winkelpanden met een zonnige toekomst”

Meer winkelpanden in Nederland hebben een gunstig toekomstperspectief. Van de panden heeft 32% nu een gezond risicoprofiel. Voorgaande jaren was dit 28 procent, blijkt uit door Locatus gehouden Retail Risk Index. Volgens onderzoeksdirecteur Gertjan Slob is deze positieve ontwikkelingen deels te verklaren door de aantrekkende economie en een toenemend consumentenvertrouwen. Een andere belang-rijke reden is dat panden een andere functie hebben gekregen; voor bijna 4700 panden waarvan het risicoprofiel is berekend is dat het geval waarvan 35% daarvan een zeer hoog risicoprofiel had, terwijl gemiddeld minder dan acht procent van de panden in de gevarenzone zit. Slob concludeert dat er ‘slechte’ panden uit de voorraad gehaald, waardoor het totaalbeeld van de Nederlandse winkelstraten is verbeterd. Het grootste herstel vond volgens Slob plaats op meubelboulevards en winkelstraten in binnensteden. Ook de meeste binnensteden doen het goed, waarbij Amsterdam (35 procent), Leiden (34 procent) en Nijmegen (33 procent) relatief de meeste panden met een positief toekomstperspectief hebben.

Bron: Retailnews